İş cinayetinde katledilen restoratör için Çağlayan'da basın açıklaması

İş cinayetinde katledilen restoratör için Çağlayan'da basın açıklaması

Dayar ailesi, Dilek'in ölümüyle ilgili tutuklanan kişinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Aile, "Tutuklama göstermelikti" dedi.

İleri Haber

İstanbul Sirkeci’deki PTT binasında şiddetli yağmura rağmen durdurulmayan çalışma sonucu 20 metreden düşerek hayatını kaybeden 23 yaşındaki restoratör Dilek Dayar Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Dayar ailesinin, avukatların ve HDP milletvekillerinin katıldığı açıklamada, olayla ilgili tutuklanan kişinin serbest bırakılmasına tepki gösterildi.

'KADER DE DEĞİL, FİTRAT DA DEĞİL'

Açıklamada, iş cinayetlerinin genellikle sendikanın olmadığı iş yerlerinde arttığına dikkat çekilirken, "Bu ne kader, ne de fitrat. İş cinayetleri patronlardan yana olan yasalardan kaynaklanıyor" denildi.

'3. HAVALİMANI İŞÇİLERİ DE UNUTULMADI'

3. havalimanı işçilerinin mücadelesine de vurgu yapılan açıklamada, Dilek şahsında mücadelelerin büyütüleceği söylendi.

'GÖSTERMELİK TUTUKLANMIŞTI'

Dayar ailesinin açıklamasında ise gerçekleşen cinayetin ardından bir kampanya örülünce bir kişinin göstermelik olarak tutuklandığı, şimdi bırakıldığı belirtildi. Aile bu karara tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

26 Temmuz Perşembe günü Sirkeci PTT'de saat 10:30’da yaşanan iş cinayeti öncesi işçiler havanın rüzgarlı olduğunu belirtmesine rağmen Adım Restorasyon firması tarafından çalışılmalarının istendiği belirtilmişti. İki iskele arasında güvenlik filesi kurulmazken iskelenin sorunlu olmasına çözüm olarak iskelenin üzerine bir iskele daha kurulduğu ortaya çıkmıştı..

İskeleden bina içine geçmeye çalışan restoratör Dilek Dayar iki iskele arasındaki boşluktan beton zemine düşerek ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cinayetle ilgili bir kişi tutuklanmıştı.