İş cinayetinde hayatını kaybeden Hasan Songur'un ilk duruşması görüldü

İş cinayetinde hayatını kaybeden Hasan Songur'un ilk duruşması görüldü

Ataması yapılmadığı için bir fabrikada çalışmak zorunda kalan ve iş cinayetinde hayatını kaybeden, sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Songur'un ilk duruşması bugün Manisa'da görüldü.

Ataması yapılmadığı için bir fabrikada işe giren ve iş cinayetinde yaşamını yitiren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Songur’un ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Sarp Plastik ve Kalıp Sanayıi'de çalışan, ataması yapılmayan sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Songur'un, Manisa 4 .Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmasına Hasan Songur’un ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Nurkılıç, Emek Partisi İl yöneticileri ve İDP il yöneticileri de katıldı.

Evrensel'den Dilek Omaklılar'ın haberine göre, iş güvenliği uzmanı sanık sıfatıyla duruşmaya katılırken, vardiya amiri katılmadı. Mahkeme vardiya amirinin zorla getirilmesi kararını verdi. Duruşma, 21 Mayıs 2019 tarihine ertelendi.

'HASAN SONGUR'UN KUSURLU GÖSTERİLDİĞİ BİR YARGILAMA VAR'

Duruşma sonrası açıklama yapan Songur’un avukatı Özgür Metin, “Bu yaşanan her ne kadar mahkemece iş kazası olarak nitelendirilse de bizim için iş cinayetidir. Türkiye’de yaşanan birçok iş cinayetinde olduğu gibi yine gerçek sorumluların yargılanmadığı ve işçiye de bilirkişi raporlarıyla kusur atfedildiğini görüyoruz. Burada da yaklaşık 20 gündür hiçbir iş güvenliği eğitimi almaksızın ve koruyucu ekipman verilmeksizin çalıştırılan Hasan Songur’a kusur verildiği bir yargılamadan bahsediyoruz. Biz bununla ilgili itirazımızı tüm tanıklar dinlenince yapacağız. Taksirle öldürmeden açılıyor dava ama dosyanın içeriğine baktığınız zaman Hasan Songur olası kastla öldürme suçunu oluşturur. Bununla ilgili de itirazımızı yapacağız” dedi.