İş bırakan işçilere: 'Hainler, teröristler'

İş bırakan işçilere: 'Hainler, teröristler'

Taşeron şirket apar topar yeni işçiler getirirken iş bırakan işçiler için "Onların sütü bozuk, hainler, teröristler" dedi.

3. Havalimanı inşaatında yaşanan iş cinayetleri ve çalışma koşulları nedeniyle iş bırakan işçilere saldıran şirketin apar topar yeni işçiler getirdiği ortaya çıktı.

600’e yakın işçinin gece yarısı kapıları kırılarak gözaltına alındığı gün, sabah saatlerinde Erzurum, Kayseri, Samsun ve Adana gibi birçok ilden işçiler ellerinde bavullarla şantiyeye geldi. İşçiler kimlik numaralarını görevlilere verdikten sonra sağlık kontrolleri için otobüslere bindirildi.

Ahval’den Süha Giray’ın haberine göre, işçiler apar topar İstanbul’a getirildiklerini söyledi.

'SÜTÜ BOZUK, HAİNLER'

Rize’den gelen bir işçi, taşeron firma tarafından önceki gün akşam saatlerinde arandığını belirterek “İş arıyordum. Önceki gün akşam saatlerinde taşeron firma yetkilisi arayarak acilen İstanbul’a gelmemi ve çalışmaya başlamamı söyledi. Buraya geldiğimde benim gibi gelen 200’ün üstünde insan gördüm” dedi.

Samsun’dan gelen bir diğer işçi ise taşeron firma yetkilisinin iş bırakan işçilere ‘hain’ dediğini aktardı. İşçi “Bana tek dedikleri helal para kazanmak isteyip istemediğim oldu. Olayları çıkaranların sütü bozuk olduğu ve burayı istemeyenler tarafından kışkırtıldığı söylendi. İsyan edenlerin provokatör, hain ve terörist olduğunu söylediler. Buradan ekmek kazanması gereken asıl kişilerin ise bizler olduğunu birkaç kere tekrar etti telefondaki kişi” şeklinde konuştu.