Irkçılık yine can aldı: 'Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık' diyen genç yaşamına son verdi

Irkçılık yine can aldı: 'Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık' diyen genç yaşamına son verdi

İstanbul Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan bir genç "Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir” şeklinde bir paylaşım yaparak yaşamına son verdi.

İleri Haber

İstanbul Havalimanı’nında işletmeci şirket İGA’ya bağlı güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık isimli genç, sosyal medyada “Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir” şeklinde bir paylaşım yaparak yaşamına son verdi.

İntihar etmeden önce ağlarken çektiği bir fotoğrafını “Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir ne mutlu Kürt ve Türk’üm diyebilene… Hakkınızı helal edin…” notuyla paylaşan gencin havalimanında bulunduğu yerden atlayarak yaşamına son verdiği öğrenildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Layık'ın intiharıyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

‘RUH SAĞLIĞI YERİNDEYDİ’

Öte yandan otopsi işlemlerinin devam ettiği İstanbul’da, Layık’ın ölümüne ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılırken, ailesi Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'a konuştu.

Layık’ın cenazesini otopsi işlemlerinin ardından Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Hacace Mezarlığı’nda defnedeceklerini belirten ağabeyi Ömer Layık, kendilerinin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımın ardından kardeşlerine ulaşmaya çalıştıklarını ancak ulaşamadıklarını söyledi. Olayın nasıl olduğu konusunda fikirleri olmadığını söyleyen ağabey Layık, “Bir iş cinayetinden şüpheleniyoruz. Kardeşim intihar edecek biri değildi. Bu toprakların tohumudur kendisi. Atılan mesaj da intihar süsü verilmek için atılmış olabilir. Ama yine de kimsenin günahını alamayız. Ancak bizim şüphemiz bu yönde. Dünya hali. Menfaat için neler yapılıyor” dedi. Kardeşinin ruh sağlığının yerinde olduğunu dile getiren ağabey Layık, “Kendisi bize havaalanında yaşananlardan hiç bahsetmedi. Zaten kendi halinde hiçbir şeye karışan biri değildi. Kimse ile bir sorunu da yok diye biliyoruz” diye ekledi. 
 
'VÜCUT BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMAMIŞ'

Kendilerine “İş servisinin altında kaldığı” ve “Yüksek bir yerden atladığı” şeklinde iki farklı durum aktarıldığını dile getiren ağabey Layık, “Kız kardeşimin kefen içinden gördüğü kadarı ile yüzü kanlıydı. Ama cenaze bütündür. Vücut bütünlüğü bozulmamış. Durum öyle. Cenaze Nusaybin’e getirilecek. Otopsi işlemlerinin bitmesini bekliyoruz” dedi.