Irkçılığa tepki yağdı: '#ırkcıKadınTutuklansın'

Irkçılığa tepki yağdı: '#ırkcıKadınTutuklansın'

Irkçı saldırılara sevinerek video paylaşan kadın sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Yurttaşlar kadının tutuklanması için binlerce Tweet attı.

İleri Haber

Sosyal medya uygulaması TikTok'da paylaştığı bir videoda, Batman’da İpek Er'e tecavüz edip ölümüne sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan'ı, Sakarya'daki mevsimlik Kürt işçilerine yapılan saldırıyı, son olarak da Afyon'a inşaat işçisi olarak çalışmak için Van Erciş'ten gelen Özkan Tokay'ın katledilmesini öven ırkçı kadına yurttaşlardan tepkiler yağdı.

Müzik eşliğinde "Uzmanımız koydu, Sakarya koydu, üstüne Afyon koydu" diyerek dans eden faşist kadın hakkında Twitter'da "#ırkcıKadınTutuklansın" etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

Yurttaşlar ırkçı kadının tutuklanmasını isterken, "İşte AKP ve MHP'nin istediği gençlik profili bu" paylaşımları yaptı.

'BU DAKİKADAN SONRA BEN ACIMAM'

Öte yandan ırkçı kadın videosunun yayılmasının arından bir video daha paylaşarak "Bazı vatansever kardeşlerim beni yanlış anlamış o videodan dolayı. Şöyle hatırlatıyım size; bizim orada şehidimiz varken, bizim burada yüreğimiz parçalanırken, şehit çocukları ağlarken onlar kahkaha atıyordu, seviniyordu. Bu dakikadan sonra ben acımam" sözleriyle kendini savunmaya çalıştı.