Irkçı taraftarlar Auschwitz’e gönderilecek

Irkçı taraftarlar Auschwitz’e gönderilecek

Kulüp başkanından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Bu politika, ne yaptıklarının farkına varmaları ve daha iyi davranmayı arzu etmeleri yönünde bir şans veriyor" denildi.

İngiltere Premier Ligi’nin köklü kulüplerinden Chelsea, ırkçı eylemlerde bulunan taraftarlarına stat yasağı vermek yerine onları Auschwitz toplama kampına göndermeyi istiyor.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, Auschwitz’e gönderilecek taraftarların, İkinci Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve sistematik katliam kampında ‘eğitim kursları’na katılacağı belirtiliyor.

'YAPTIKLARININ FARKINA VARMAK İÇİN'

Kulüp Başkanı Bruce Buck, “İnsanlara yasak getirirseniz, davranışı asla değiştiremezsiniz” derken şu sözleri kaydetti:

“Bu politika, ne yaptıklarının farkına varmaları ve daha iyi davranmayı arzu etmeleri yönünde bir şans veriyor. Geçmişte onları kalabalıktan ayırır ve onlara üç yıla kadar yasak koyardık. Şimdiyse ‘Yanlış bir şey yaptınız. Seçim sizin. Size yasak getirebiliriz veya çeşitli görevlilerle biraz zaman geçirebilir, yaptığınızın yanlış olduğunu anlayabilirsiniz.”

LAZIO DA GÖNDERMİŞTİ

İtalya’da Serie A’nın önde gelen takımlarından Lazio’nun tribününde, Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Cagliari maçı sırasında Nazi toplama kampında hayatını kaybeden ve o dönemdeki tanıklıklarını bugüne güncesiyle ulaştıran Yahudi Anne Frank’in Roma forması giydirilmiş fotomontajlı fotoğraflarına yer verilmişti.

Taraftarların 2017 yılında ’hakaret’ amacıyla yaptığı bu eylem sonrası Lazio Başkanı Claudio Lotito, her yıl 200 taraftarını Auschwitz’e gönderme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Lotito, “Lazio her yıl tarihi unutmamamız için 200 taraftarının yer alacağı bir Auschwitz turu gerçekleşecek. Irkçılığın her türlüsüne karşıyız. Lazio bu nedenle bu adımı atıyor” demişti.

DAHA FAZLA