Irkçı okul müdürü Meclis gündeminde

Irkçı okul müdürü Meclis gündeminde

İstiklal Marşı okumadıkları için öğrencilere “Kanı bozuklar” diye hakaret ettiği öne sürülen müdür, Meclis gündeminde.

Batman merkeze bağlı Petrol Mahallesi'nde bulunan Petrol Anadolu Lisesi Müdürü Ö.Ç.’nin öğrencilere karşı ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre; daha önce MHP'nin Ülkü Ocakları'na üye olduğu öne sürülen ve şu an Türk Eğitim Sen Şubesi Başkan Yardımcısı olan Ö.Ç., İstiklal Marşı’nın okunmasına eşlik etmeyen öğrencilere “Kanı bozuklar” şeklinde hareket etti. Ö.Ç., daha sonra “Vatan hainleri” diyerek, öğrencileri saatlerce soğuk havada bekletti.

VELİLERE ‘VALİ BENİM ARKADAŞIM’ TEHDİDİ

Ö.Ç.'nin ayrıca okulda kaloriferleri açmadığı ve sık sık öğrencileri azarladığı öne sürülürken, olayın üzerine öğrenci velilileri, Ö.Ç.'yle görüştü. Ö.Ç.'nin söz konusu görüşmede, “Okulu başınıza yıkarım” şeklinde velileri tehdit ederek, velilerin şikayet edeceklerini söylemeleri üzerine “Vali benim arkadaşım” yanıtı verdi. Ö.Ç.'nin ayrıca bazı öğrencileri farklı gerekçelerle okuldan uzaklaştırıldığı aktarıldı.

IRKÇI OLAY MECLİSE TAŞINDI

Yaşanılan bu olayın basına yansımasının ardından HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e soru önergesi veren Uca, şu soruları Özer’e sordu:

“Petrol Anadolu Lisesi’ndeki iddialarla ilgili bilgi sahibi misiniz? Irkçı söylemlerde bulunduğu iddia edilen Ö.Ç soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatıldıysa, soruşturma sürecinde Ö.Ç açığa alınmış mıdır?

Ö.Ç’nin öğrencilere hakaret ve velileri tehdit etme cesaretinin il valisiyle ilgisi nedir?

Ö.Ç’nin göreve geldiği günden bugüne Petrol Anadolu Lisesindeki kaç öğrenci okuldan uzaklaştırma cezası almıştır? Bu söylemlerde bulunan birinin disiplin cezalarıyla ilgili bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatılacak mıdır?

‘ŞİDDET FAİLLERİNE GEREKLİ CEZALAR VE YAPTIRIMLAR UYGULANMAKTA MIDIR?’

Öğrencileri kış ayında dışarda bekletmek ve kalorifer yakılmaması öğrencilere yönelik hem psikolojik hem fiziksel şiddet uygulanması anlamına gelmektedir. Bu suçu işleyen Ö.Ç’nin okuldaki görevine devam etmesi öğrencilerin psikolojik ve bedensel sağlığı açısından bir sakınca oluşturmamakta mıdır?

Öğrencilerin sağlıklı bir eğitim almasının önündeki engellerin giderilmesine yönelik çalışmalarınız mevcut mudur? Okullar yeterli sıklıkla denetlenmekte midir?

Öğrencilere yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet uygulanmasının önüne geçecek düzenlemeler yapılmakta mıdır? Şiddet faillerine gerekli cezalar ve yaptırımlar uygulanmakta mıdır?”

DAHA FAZLA