İrfan Değirmenci: Şimdi hepsi tazminatlarının derdine düştü

İrfan Değirmenci: Şimdi hepsi tazminatlarının derdine düştü

Referandumda "Hayır" diyeceğini açıkladıktan sonra işinden atılan İrfan Değirmenci yanında olmayan meslektaşları ile alakalı konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirildiği Anayasa değişikliğine dair referandumda ‘hayır’ oyu vereceğini açıkladığı için Doğan Medya Grubu’ndaki işinden atılan gazeteci İrfan Değirmenci, grubun Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Erdoğan Demirören’e satışıyla alakalı konuştu.

Gazete Duvar'a verdiği röportajda Değirmenci, “İnsanlar yıllardır boşuna 'kurtuluş yok tek başına' diye bağırmıyor. Atıldığımda benden bir destek mesajı esirgeyen meslektaşlarım, bugün tazminatlarını hesaplama derdine düşmüş durumda” dedi.

'EZİLENLERİN YANINDA OLDUĞUM İÇİN MOBBİNGE UĞRADIM'

Değirmeci, kovulmadan önce de bu kadar muhalif olup olmadığı sorusunu yanıtlarken, "Kovulduğum 2017 yılına kadar o anaakım medyada ayrık otu gibi bir kenarda tutulduk. Yaptığımız yayınlar patron katında rahatsızlık yarattığı için mobbinge uğradım, haber bültenimin saati kısaltıldı, kuşa çevrildi. Oradaki her türlü baskıya direndik. Çünkü oradan ulaşabildiğimiz kitlenin önemli olduğunu düşündük. 2013 Haziran’ında aynı kurumda penguen belgeselleri yayınlanırken biz sokakta olup bitenleri, polis şiddetine uğrayanları, hayatını kaybeden çocukların haberlerini seyirciye aktardık. Patronun veya medya grubunun tutumu ne olursa olsun, eziyet görenlerin, ezilenlerin yanında olduk. Gezi’de, Soma’da, Ermenek’te… Cumartesi Anneleri’nin, tutuklu gazetecilerin haberlerini uzun uzadıya haber verdik. O yüzden içim çok rahat.” ifadelerini kullandı.