İranlı yönetmen Babak Khorramdin anne ve babası tarafından öldürüldü 

İranlı yönetmen Babak Khorramdin anne ve babası tarafından öldürüldü 

Yönetmen Babak Khorramdin, anne ve babası tarafından öldürüldü, cesedi parçalandı. 

Tahran’ın Ekbatan bölgesinde bir çöp bidonunda parçalanmış bir ceset bulundu. Kısa sürede cesetin yönetmen Babak Khorramdin’e ait olduğu anlaşıldı. Olayın cinayet olduğu doğrulanarak soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucu Khorramdin’in anne ve babası cinayeti işlediklerini itiraf etti.   

Khorramdin’in babası, aralarında bir anlaşmazlık çıktığını bunun üzerine önce uyuşturucu haplar içirdiklerini ardından da bıçakla öldürerek cesedi banyoda parçaladıklarını söyledi. Parçalanmış cesedi ise çöp bidonuna attıklarını belirtti.  

Birgün’de yer alan habere göre, Khorramdin’in ölümünün, 20 yaşındaki Ali Fazeli Monfared’in eşcinsel olduğu gerekçesiyle erkek kardeşi tarafından katledilmesinden kısa süre gerçekleşmesi büyük yankı uyandırdı. 

Iran International TV’de Orta Doğu analisti olarak görev yapan Jason Brodsky, “Babak Khorramdin’in korkunç ölümü, İran’daki aile içi şiddetin yalnızca son örneklerinden biri. Ali Fazeli Monfared ve Romina Ashfrafi kısa süre önce katledildi. Uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması gerekiyor” yorumunda bulundu. 

BABAK KHRORAMDİN KİMDİR? 

1974 yılında Tahran'da doğan Babak Khorramdin, 2009 yılında Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden sinema alanında yüksek lisans derecesi ile mezun olmuş, 2010 yılında çalışmalarına devam etmek için Londra'ya gitmişti. 

Babak Khorramdin 'in filmleri arasında "Renksiz Sarışın Yolsuz", "Salı: Anne", "Rosen (Corso)" ve "Kes" gibi kısa ve uzun metrajlı filmler bulunuyor. 

Babak Khorramdin’in en ünlü filmi, yurtdışındaki öğrenci yaşamıyla ilgili deneyimlerinden ilham alarak 2013 yılında yaptığı "Yaşar İçin Yemin Mektubu" filmiydi.