İranlı müzisyenlere gözaltında işkence!

İranlı müzisyenlere gözaltında işkence!

Türkiye’de göçmen olarak yaşayan İranlı müzisyenler Majid Khaosravi ve Sara Sadeginecad oturma izni gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltında işkence gören müzisyenler geri gönderme merkezine gönderildi.

İranlı müzisyen Majid Khaosravi ve Sara Sadeghinejad önceki gün gözaltına alındı. Sara Sadeghinejad, Majid Khaosravi'nin gözaltındayken kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. 

2017'den beri Türkiye'de yaşayan İstanbul ve ülkenin çeşitli yerlerinde konserler veren müzisyenlerin, Yalova'da oturma izni olduğu İstanbul'da kalma izinlerini aştıkları sebebiyle gözaltına alındıkları belirtildi. İranlı müzisyenler, gözaltındayken işkenceye maruz kaldıklarını dile getirdi.

Gözaltındaki müzisyen Majid Khaosravi'ye işkence iddiaları sosyal medyaya yansıyınca avukatlar müzisyeni ziyaret etti.

POLİSLER TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Polis, Majid’in arkadaşı Sara Sadeghinejad'ı oturma izni gerekçesiyle karakola götürmek istedi. Müzisyen Majid Khaosravi ile arkadaşı Sara buna itiraz edince gözaltına alınarak Beyoğlu Karakolu'na götürüldü. Sara burada Majid'in polisler tarafından darp edildiğine tanık olduğunu avukatlarla paylaştı. Sara, daha sonra Beyoğlu Karakolu'nda yer yok gerekçesiyle Karaköy'e gönderildi.

İşkence iddialarının sosyal medyaya yansıması üzerine müzisyen Majid Khaosravi’yi ziyaret eden avukat Dilara Kara, görüşme sonrası Majid’in polisin küfür ve ırkçı söylemlerine maruz kaldığını, tokat yediğini, kafasında da kanamalı şişlik olduğunu belirtti.

HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİ

Artı Gerçek’ten Fatma Yörür’ün haberine göre, avukatların Majid'in hastaneye götürülmesini talep etmesi üzerine, polisler gün boyu müzisyenin hastaneye gitmeyi reddettiğini iddia ederek kontrole götürmedi. Avukatların iddiasına göre müzisyenlere anlamadıkları çok sayıda tutanak imzalatıldı.

Avukatlar Sara'nın Yalova'ya gönderilmek üzere Selimpaşa'daki geri gönderme merkezine nakledildiğini söyledi.

Majid’in başındaki şişliğe ve kusma durumuna rağmen hastaneye götürülmeden Kurtköy Pendik yabancılar şubeye götürüldüğü bildirildi.

DAHA FAZLA