İran'dan Türkiye'ye yönelik Cerablus açıklaması

İran'dan Türkiye'ye yönelik Cerablus açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Kasimi, Türkiye'nin Cerablus'a ÖSO'yu yerleştirmeye yönelik başlattığı 'Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Kasimi, Türkiye'nin ÖSO'yu Cerablus'a yerleştirmeye yönelik başlattığı 'Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

'SURİYE HÜKÜMETİYLE BİRLİKTE...'

Kasimi, "İrandaha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, Suriye topraklarındaki terörist gruplarla mücadelenin, uluslararası hukukun temel prensibi olarak o ülkenin hükümetiyle işbirliği hâlinde, toprak bütünlüğünü ve egemenlik haklarını gözeterek yapılması gerektiğini ifade etmiştir" dedi.

'TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ'

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kasimi, 'bölgesel güçlerin hain teröre karşı mücadele etmesinin' gerekliliğinin de altını çizdi. El Cezire'nin haberine göre, "Terörle mücadelenin uluslararası bir yükümlülük olduğunu her fırsatta ifade ettik" diyen Kasimi, bölge ülkelerinin teröre karşı işbirliği yapması gerektiğini belirtti. 

TSK tarafından Cerablus'a ÖSO'yu yerleştirme amacıyla düzenlenen operasyona Şam yönetiminden 'egemenlik haklarının ihlâli' yönünde tepki gelirken, Rusya, sınırdaki gerilimlerden endişe duyduklarını, ABD ise operasyonu tamamen desteklediklerini ifade etmişti.