İran’dan Türkiye'ye Çağrı

İran’dan Türkiye'ye Çağrı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını eleştirerek, iki ülkenin iş birliği yapabileceğini söyledi. Ruhani, olası ABD saldırısına da değinerek “ABD bedelinin çok ağır olacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

İran’ın başkenti Tahran'da düzenlenen "Kevser" savaş jeti tanıtım toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yaptırımları ve komşu ülkelerle ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

Savunma sanayisinde maliyeti düşük ve etki gücü yüksek silahlar üretmek istediklerini belirten Ruhani, İran olarak bu sahada gittikçe güçlendiklerini ifade etti.

Komşu ve dost ülkelerden Türkiye ve Pakistan ile savunma alanında iş birliği yapabileceklerini söyleyen İran Cumhurbaşkanı, bu ülkelerin birlikte çalışması durumunda savaş uçağı üretebileceklerini ve daha fazlasını da yapabilecek kapasitelerinin olduğunu kaydetti.

ABD YAPTIRIMLARINI ELEŞTİRDİ, İŞBİRLİĞİ TEKLİF ETTİ

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını eleştiren Ruhani, İran'ın komşu ülkelerle daha fazla iş birliğinden yana olduğunun altını çizdi.

Ruhani ayrıca, ABD'nin dünyada "güvenilmez" bir devlet olduğunu dile getirerek, "ABD, İran'a saldırması durumunda maliyetinin kendileri için çok ağır olacağını çok iyi biliyor” dedi.