İran’dan sert tepki: Amerika askeri hataya düşerse, bölge ateşe verilecektir

İran’dan sert tepki: Amerika askeri hataya düşerse, bölge ateşe verilecektir

Trump'ın İran'a yönelik sınırlı askeri operasyonu durdurduğunu açıklamasından saatler sonra Tahran'dan açıklama geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik sınırlı askeri operasyonu durdurduğunu açıklamasından saatler sonra Tahran'dan açıklama geldi. General Abdulfazıl Şekerci, İran'a yönelik herhangi bir hamlenin ABD'nin bölgedeki çıkarları açısından ciddi sonuçlar doğuracağını söyledi.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim’in bildirdiğine göre, İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Abdulfazıl Şekerçi, “İran’a doğru bir kurşun sıkmak, Amerika ve müttefiklerinin çıkarlarını ateşe atacaktır. Bugün bölgedeki durum İran’ın avantajınadır. Düşman, bilhassa Amerika ve bölgedeki müttefikleri, Amerika’nın çıkarlarının üzerinde bulunduğu barut fıçısını vurmak gibi bir askeri hataya düşerse, bölge ateşe verilecektir” dedi.

Bu sabah İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi’den de tepki gelmişti.

Yarı resmi haber ajansı Tasnim’in aktardığına göre; Musevi, “İran sınırlarına yönelik hiçbir ihlâle izin vermeyeceğiz. İran, ABD tarafından herhangi bir saldırı ya da tehdide sert şekilde karşı koyacaktır” ifadelerini kullandı.

TRUMP’A CEVAP

Tahran kanadından gelen tepkiler dün ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları üzerine geldi.

Trump akşam saatlerinde  “İran’a saldırıyı durdurdum çünkü orantısız olacaktı. İran konusunda acelem yok” açıklaması yapmıştı.