İran'dan Almanya'ya Hizbullah tepkisi

İran'dan Almanya'ya Hizbullah tepkisi

İran, Almanya'nın İsrail ve ABD'nin propagandalarından etkilendiğini öne sürerek, Hizbullah'ın faaliyetlerinin yasaklanmasına tepki gösterdi

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi, Almanya'da Hizbullah'ın faaliyetlerinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Musavi konuya ilişkin açıklamasında, "Görünüşe göre Avrupa'daki bazı ülkeler siyonist rejim ile kafası karışık ABD rejiminin propagandaları neticesinde, Batı Asya bölgesindeki bazı realiteleri göz ardı ederek tutumlarını değiştiriyorlar" diyerek Berlin'in Hizbullah'a yönelik 'terörü destekleyen bir yapı' olduğu suçlamalarını eleştirdi.

Euronews'te yer alan haberer göre, Hizbullah'ın Lübnan hükümeti ve parlamentosunun resmi ve meşru bir parçası olduğunu belirten Musavi, grubun siyasi istikrara katkı sağladığını kaydetti.

Berlin İran destekli Lübnanlı grubu terör örgütü olarak gördüğünü açıklamış ve geçtiğimiz hafta siyasi kanadının faliyetlerini ülkede yasaklama kararı almış, Alman güvenlik güçleri 30 Nisan Perşembe günü Hizbullah ile ilişkili olduğu belirtilen bir camiye baskın yapmıştı.

Tahran bu adımların ABD ve İsrail çıkarlarına hizmet ettiğini açıkladı. ABD ve İsrail uzun bir süredir Angela Merkel hükümetine bu yönde adım atılması için çağrıda bulunuyordu.