İran'daki eylemlerin sembolü olan kadın kim?

İran'daki eylemlerin sembolü olan kadın kim?

İran’daki gösterilerde başörtüsünü bir sopanın ucuna takarak sallayan kadın sosyal medyada “kahraman” ilan edildi.

İleri Haber

İran’da devam etmekte olan hükümet karşıtı gösterilerin sembolü, kalabalık bir caddede yüksek bir yere çıkıp beyaz başörtüsünü bir sopanın ucunda sallayan, başı açık, siyah giyinmiş genç bir kadın oldu.

“Why There Is No God” (Neden Tanrı Yok?) adlı kitabın yazarı Armin Navabi'nin Twitter'da paylaştığı kısa video sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Navabi paylaştığı videoda, “Bu kadın İran’da kadınlara uygulanan İslami kılık kıyafet kurallarını protesto etmek için başörtüsünü çıkardı. #IStandWithHer (OnunYanındayım)” yazdı. 

GÖRÜNTÜLER EYLEMLERDEN ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Öte yandan kadının başörtüsünü salladığı görüntülerin, eylemlerin başlamasından bir gün önce, 27 Aralık Çarşamba günü Tahran’da İnkılab Caddesi’nde çekildiği öğrenildi. Le Monde'un aktardığı habere göre, video görüntüleri kendilerine “Beyaz Çarşamba” adını veren örgütlenmenin bir eylemi sırasında çekilmiş.

İran’da bazı kadınlar, ülkenin zorunlu kıyafet kurallarını protesto etmek amacıyla 24 Mayıs 2017 tarihinden beri Çarşamba günleri beyaz giyiniyor ve fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar.

'TÜRBANIN ÇIKARILMASI OPERASYON'

AKP yandaşı basın ise bugün yaptığı haberlerde, kadın tarafından yapılan hareketin İslam'a karşı Batı operasyonu olduğunu yazdı. Beyaz başörtüsünü sallayan kadının hem İran hükümetinin hem de Müslümanlığın teslimiyeti olduğu iddia etti.

Bugün Yenisöz isimli yandaş gazetede çıkan haberlerden biri şöyle

 

DAHA FAZLA