İran'daki depremin ardından Van'da son durum: 9 ölü, 50 yaralı

İran'daki depremin ardından Van'da son durum: 9 ölü, 50 yaralı

AFAD verilerine göre İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremde 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

İleri Haber

 

İran'ın Khoy şehri yakınlarında saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelen deprem Van'da da etkili olmuştu. Yapılan son açıklamalarda Van'da yaşamını yitirenlerin sayısının 9'a yükseldiği,  2'si ağır olmak üzere 50 kişinin yaralandığı bildirildi. Açıklamada yaklaşık 700 evin hasar gördüğü de belirtildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İran'ın Khoy şehrinde saat 08:53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, 5.22 kilometre derinlikte gerçekleşti. 

DEPREM VAN'DA HASARA NEDEN OLDU

Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Deprem, Van'da sınır köylerinde hasara neden oldu. İran sınırında bulunan köylerdeki kerpiç binaların hasar gördüğü belirtildi. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.  

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar ve Güvendik köylerinde 4 kişinin göçük altında kaldığı iddia ediliyor. 

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Enkaz altında kalanlar olduğunu da belirtti. Soylu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Sayın Cumhurbaşkanımıza İran'ın Hoy kentindeki meydana gelen depremde karşı karşıya kaldığımız durumu arz ettik. Evlerde özellikle yıkıklar söz konusudur. Valiliğimiz, kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz yola çıktılar. AFAD ekiplerimiz şu anda ilgili köylerde ulaştılar. Aldığımız ilk bilgiler çerçevesinde şu anda enkaz altında olanların olduğu belirtiliyor. 4'ü yetişkin 3'ü de çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı kaybettik. 6'sı Özpınar, 1'i de Güvenlik köyünde. 5 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili sahadan gelen bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Dışişleri Bakanlığı'nda aldığımız bilgi çerçevesinde İran'ın Hoy kenti için herhangi bir yardım talebi İran tarafından yapılmadı." 

'21 KİŞİ YARALI, 8'İNİN DURUMU KRİTİK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da depremle ilgili şu ifadeleri kullandı: "7 kişinin hayatını kaybettiği depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor."

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 8'E ÇIKTI

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gelişmelerle ilgili olarak Soylu'dan bilgi aldı. Soylu, Başkale ilçesinde iki köyde hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e çıktığını duyurdu. 

BİR DEPREM DAHA 

Türkiye – İran sınırında 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasına göre yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin saati 12.48.

5,9 ŞİDDETİNDE BİR DEPREM DAHA  

Sabah saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından İran’da 5.9 büyüklüğünde başka bir depremin daha meydana geldiği belirtildi.