İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi

İran'da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 9 kişi daha hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 9 İran vatandaşının hayatını kaybettiğini ve 295 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükselirken toplam vaka sayısı da 593 olarak bildirildi.

Ayrıca, İran'da 100 millet vekiline uygulanan Kovid-19 testlerinde, 5 milletvekilinin koronavirüse yakalandığı açıklandı.

KORONAVİRÜS ŞÜPHELİLERİ ŞEHİRDEN ÇIKAMAYACAK

İran'ın Kum kentinde bulunan Tıp Bilimleri Üniversitesi, yarından itibaren koronavirüs belirtileri gösterenlerin şehirden çıkışlarının yasaklanacağını duyurdu.

Tıp Bilimleri Üniversite Rektörü Ali Ebraze, halktan dışarı çıkmamalarını isteyerek Korona virüsünü ciddiye almalarını istedi. Kum kenti halkından evlerinde kalmalarını ve kendilerini karantina altına almalarını isteyen Ebraze, "Maalesef halkımız bu konuyu henüz ciddiye almadı. Onlardan ricam dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları" dedi. Kum'da son 9 gündür 580 kişinin hastanelere yatırıldığını belirten Ebraze, "Kum'da bulunan sağlık merkezleri ve hastanelere 3 bin kişi şu ana kadar müracaat etti ve bunlardan 580 kişi hastanelere yatırıldı” ifadesini kullandı.

Kum Tıp Bilimleri Üniversitesi yarından itibaren şehrin giriş ve çıkışlarında sağlık ekiplerinin kontrol gerçekleştireceğini duyurarak, koronavirüs belirtileri gösterenlerin şehirden çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

İran'da koronavirüsün hızla yayılmasından sonra Türkiye, Pakistan, Afganistan ve Irak gibi ülkeler İran ile sınırlarını kapattı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD); Türkiye-İran arasındaki yük ve yolcu tren seferlerinin, koronavirüs salgını nedeniyle 23 Şubat 2020 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulduğunu açıklamıştı.

Türk Hava Yolları (THY); 10 Mart’a kadar İran'a yapılacak seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

DAHA FAZLA