İran'da koronavirüs karantinası olduğu iddia edilen hastaneyi ateşe verdiler!

İran'da koronavirüs karantinası olduğu iddia edilen hastaneyi ateşe verdiler!

İran'da 10 hastanın koronavirüs sebebiyle karantina altında olduğu iddia edilen klinik, kimliği belirsiz bir grup tarafından ateşe verildi.

İleri Haber

İran'ın Bender Abbas şehrindeki koronavirüs tespit edilen 10 hastanın karantina altına alındığı iddia edilen Towhid Kliniği, kimliği belirsiz bir grup tarafından ateşe verildi.

Dubai merkezli El Arabiya'nın İran basınında çıkan haberlerden aktardığına göre, klinik cuma günü ateşe verildi. İranlıların kliniği ateşe vermelerinin sebebi ise başka şehirlerdeki koronavirüs hastalarının bu klinikte karantina altına alındığına inanmış olmaları.

Sosyal medya paylaşımlarıyla, koronavirüs tespit edilen 10 kişinin İran'daki virüsün merkez üssü Kum'dan Towhid Kliniği'ne nakledildiğine dair söylentiler yayıldı. Ancak, yarı resmi Fars Haber Ajansı, söylentilerin asılsız olduğunu ve bu söylentilerin bazı kişileri "kızdırması" dolayısıyla kliniğin ateşe verildiğini iddia etti.

Hastanenin koronavirüs hastaları için özel bir bölümü olduğunu aktaran Hormozgan Tıp Bilimleri Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Fatima Norouzian, klinikte hastalar hakkında söylenenlerin “sadece bir yalan” olduğunu da sözlerine ekledi.

'İRAN'DAKİ KORONAVİRÜS ÖLÜMLERİNİN SAYISI 210'A SIÇRADI' İDDİASI

BBC Farsça, İran'ın hastanelerinden gelen kaynaklardan aldığı bilgiye göre İran'da koronavirüs sebepli ölümlerin sayısının en az 210 olduğunu bildirdi. Sağlık yetkilileri şimdiye kadar virüsten sadece 43 kişinin öldüğünü ve 593 kişiye teşhis konulduğunu söylemişti.