İran’da Hamaney’e yakın isim koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

İran’da Hamaney’e yakın isim koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

İran'da dini lider Hamaney’e yakınlığıyla bilinen bir konsey üyesinin, koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

İran devlet radyosu, İran'ın dini lideri Ali Hamaney’e yakınlığıyla bilinen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulmuş bir konsey üyesinin, salgın sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Koronavirüs teşhisi nedeniyle Tahran’da hastanede bulunan 71 yaşındaki konsey üyesi Muhammed Mirmuhammedi’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Dini lider Ali Hamaney’e yakınlığıyla bilinen Mirmuhammedi’nin ölümü devlet radyosundan duyuruldu.

BİR GÜNDE 523 YENİ VAKA

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 nedeniyle 12 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve dünden bu yana 523 yeni vaka tespit edildiğini söyledi. Böylece ölenlerin sayısı 66'ya çıkarken, vaka sayısı 1501'e yükseldi. Reisi, şu ana kadar 7 bin 280 kişinin koronavirüs şüphesiyle hastanelere başvurduğunu ve 4 bin 312 kişiden test alındığını dile getirdi. 

291 KİŞİ İYİLEŞEREK TABURCU EDİLDİ

Reisi, ülke genelinde koronavirüs teşhisi konulan 291 kişinin ise iyileşerek taburcu edildiğini belirtti.

İranlı yetkili, en fazla vakaya Tahran, Merkezi, Kum ve Gilan eyaletlerinde rastlandığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İran'da koronavirüsün hızla yayılmasından sonra Türkiye, Pakistan, Afganistan ve Irak gibi ülkeler İran ile sınırlarını kapattı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD); Türkiye-İran arasındaki yük ve yolcu tren seferlerinin, koronavirüs salgını nedeniyle 23 Şubat 2020 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulduğunu açıklamıştı.

Türk Hava Yolları (THY); 10 Mart’a kadar İran'a yapılacak seferlerin iptal edildiğini duyurdu.