İran ve Suriye’den Dünyaya Mesaj: Birlikte Direnecek, Boyun Eğmeyeceğiz

İran ve Suriye’den Dünyaya Mesaj: Birlikte Direnecek, Boyun Eğmeyeceğiz

İran Dışişleri Bakanı Zarif ile Suriye Cumhurbaşkanı Esad arasında Şam’da yapılan görüşmede, dünyaya ‘tüm entrikalara karşı işbirliğini sürdüreceğiz’ mesajı verildi.

İleri Haber

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye’yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Suriye ve bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, iki ülke arasında koordinasyon ve işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğinde görüş birliğine varıldı. İki taraf, önümüzdeki günlerde İran’da yapılması beklenen Rusya, İran ve Türkiye üçlü zirvesinin gündemine ilişkin koordinasyon ve görüş alışverişinde bulunması ele alındı. Koordinasyonun sürdürülmesi gerekliliği konusunda iki ülkenin de hem fikir olduğu paylaşıldı.

SURİYE VE İRAN: ENTRİKALARA BOYUN EĞMEYECEK, DİRENMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, Esad ve Zarif, bazı devletlerin Suriye ve İran’a yönelik yaptığı baskı ve hazırladıkları entrikaların bu iki ülkenin ilkelerinden ve halklarının çıkarlarını savunma kararlılığından caydıramayacağının altını çizdi. Aynı zamanda Suriye ve İran’ın bölge ve halklarının istikrarını savunma azimlerinin bu baskı ve dayatmalarla kırılamayacağını vurguladı.

‘BİZE YÖNELİK SALDIRGANLIĞIN NEDENİ, BÖLGE PLANLARININ BAŞARISIZ OLMASI’

İki lider ayrıca, Suriye ve İran’a yönelik tehdit ve baskının nedeninin, bölge ve halklarını hedef alan planlarının başarısız olmasından kaynaklı olduğunu söyledi.

ZARİF MEVKİDAŞI İLE ‘TERÖRLE MÜCADELEYİ’ GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim ile de ayrı bir toplantı yaptı. Görüşmede, krize çözüm çabaları ve terörle mücadelede son durumlar masaya yatırıldı.