İran: Türkiye, Suriye'yi işgal etti

İran: Türkiye, Suriye'yi işgal etti

İran: Türkiye, ABD ile birlikte Suriye’yi işgal edip, bu ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etti.

İran Dini Lideri Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safavi, ABD ve Türkiye’nin Suriye’yi işgal edip, ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyledi.

İran’ın Gülistan eyaletinde düzenlenen Emektar Devrim Muhafızları Komutanları Toplantısı’na katılan Safavi, Türkiye'nin Afrin operasyonuna dair açıklamalarda bulundu.

‘BÜYÜK BİR YENİLGİ’

Ortadoğu'nun bölgesel ve küresel güçlerin rekabet ettiği bir bölge olduğunu, Suriye'nin de bu rekabetin odak noktasına dönüştüğünü kaydeden Safavi, “Olayların başlangıcından beri, ABD, İsrail, AB, Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve Türkiye, bölgede kriz oluşturma ve Suriye’nin altyapısıyla toprak bütünlüğüne zarar verme amacını izliyorlardı ancak büyük bir yenilgiye uğradılar. ABD, küresel hukuka aykırı bir şekilde direkt Suriye’ye yerleşti.” dedi.

‘TÜRKİYE, ABD İLE BİRLİKTE SURİYE’Yİ İŞGAL ETTİ

Basnews’te yer alan habere göre, AKP hükümetinin Afrin operasyonuna da değinen Safavi, “Küresel hukuk açısından ABD ile birlikte Türkiye de Suriye’yi işgal edip bu ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etti. Amerika’nın stratejisi güç kullanmaya dayanmaktadır. Fakat günümüzde bu politika artık hezimete uğramıştır” diye konuştu.