İran: Suudiler cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı

İran: Suudiler cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı

Cemal Kaşıkçı olayına dair, İran'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, "Cinayet, Suudi Arabistan rejimi ve şöhret peşindeki gencin mahiyetini apaçık ortaya koymaktadır" denildi.

İran Yargı Erki Başkanı Sadık Amuli Laricani, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetini Batı yardımıyla örtbas etmeye çalıştığını, ancak daha sonra itiraf etmek zorunda kaldığını belirtti

İran Yargı Erki’ne bağlı ‘mizanonline’ haber sitesine göre, Sadık Laricani yargı mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada Suudi Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayına değindi.

'İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALDILAR'

Laricani, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili olarak, “Suudi Arabistan önce Batı’nın yardımıyla olayı örtbas etmeye çalıştı, sonra itiraf etmek zorunda kaldı” yorumunda bulundu.

'ŞÖHRET PEŞİNDE KOŞAN GENÇ...'

Laricani açıklamasında ayrıca, “Kaşıkçı’nın feci bir şekilde öldürülmesi, günahsız insanların kanını döken Suudi Arabistan rejimi ve şöhret peşindeki gencin (Veliaht Prens Muhammed Bin Selman) mahiyetini apaçık ortaya koymaktadır” dedi.