İran rejimi cenazeleri ailelere teslim etmiyor

İran rejimi cenazeleri ailelere teslim etmiyor

İran Rejimi tarafından önceki gün idam edilen Kürt siyasetçi Panahi ve Zanyar Muradî, Luqman Muradî'nin cenazeleri ailelerine teslim edilmiyor.

İran rejimi, önceki gün idam ettiği Zanyar Muradî, Luqman Muradî ve Ramîn Hossein Panahi’nin ailelerini arayarak, cenazelerin ailelere teslim edilmeyeceği ve Tahran’da toprağa verileceğini iletti.

İran rejimi tarafından 8 Eylül’de Recaişar Cezaevi'nde 3 Kürt siyasi tutuklu Ramîn Hossein Panahî, Zanyar Muradî ve Luqman Muradî asılarak idam edilmişti. Edinilen bilgilere göre, cenazeler bugün Tahran’da defnedilecek.

BUGÜN DEFNEDİLECEKLER

Zanyar’ın ailesinin verdiği bilgilere göre, İran rejimi Zanyar ve Luqman Muradî’nin ailelerini arayarak bugün çocuklarını defnedeceklerini ve kendilerini çağırdığını söyledi. Cenazelerin Tahran’da toprağa verileceği belirtildi.

Öte yandan İran rejimi cenazeleri ailelere vermeyeceklerini, yalnızca gömülme işlemleri sırasında kendilerinin de bulunmalarını istedikleri ifade etti.

KARDEŞİ: TAHRAN'A GİTME İMKANIMIZ YOK, VERMEYECEKLERİNİ BAŞTAN SÖYLEMİŞLERDİ

Rejim yetkilileri ise Zanyar Muradî ve Luqman Muradî’nin Beheştî Zehra mezarlığında Tahran’da toprağa verileceğini açıkladı.

Ramîn Hossein Panahî’nin kardeşi Emced de kardeşinin cenazesi hakkında, “Tahran’a gitme imkanımız şu anda yok. Daha başından Ramin’in cenazesini bize vermeyeceklerini söylemişlerdi” dedi. (MA)