İran ordusu yanlışlıkla kendi savaş gemisini vurdu

İran ordusu yanlışlıkla kendi savaş gemisini vurdu

İran donanması, Basra Körfezi'ndeki tatbikat sırasında ülkeye ait bir savaş gemisini yanlışlıkla vurdu.

İran medyasında yer alan bir habere göre, İran donanmasının, Basra Körfezi'nde tatbikat sırasında ülkeye ait bir savaş gemisini yanlışlıkla vurması sonucunda yaklaşık 40 askerin hayatını kaybettiği ileri sürülmüştü.

İran Ordusu da haberler üzerine açıklama yaparak olayı doğruladı ve dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda en az bir kişinin öldüğünü bildirdi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bender Abbas 1. Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda en az bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

İRAN ORDUSU'NDAN AÇIKLAMA

İran Ordusu kısa süre içerisinde tatbikat sırasında meydana gelen kazayı doğruladı. Ordu kazada 19 askerin hayatını kaybettiğini ve 15'inin de yaralandığını duyurdu.

İran devlet telezviyonu, kazanın Konarak gemisinin belirlenen hedefe çok yakın durması sonucu gerçekleştiğini ifade etti. Açıklamaya göre Konarak, tatbikatta vurulacak hedefleri yerleştirmekle yükümlüydü.