Irak'taki protestolara saldırı: 25 kişi öldü

Irak'taki protestolara saldırı: 25 kişi öldü

Irak’taki hükümet karşıtı protestolarda başkent Bağdat’ta protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında bir kişinin açtığı ateş sonucu ölü sayısı 25'e yükseldi.

Irak’ta iki aydan uzun süren hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Başkent Bağdat’ta protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında bir kişinin açtığı ateş sonucu ölü sayısı 25'e çıkarken yaralıların sayısı 120 olduğu belirtildi.

Irak’ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu gibi nedenlerle 1 Ekim’de başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı yakınlarında protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında bir kişi ateş açtı.

Protestolarda şu ana kadar 450’den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi de yaralandı.

Yaşanan saldırı sonrası ülkenin Şii liderlerinden Ayetullah Ali Sistani dış müdahale olmadan yeni bir başbakanın bir an evvel seçilmesi gerektiğini açıkladı.

Öte yandan ABD de İran destekli milis grupların lider kadrosundan üçünü yaptırım listesine aldığını duyurdu.

IRAK CUMHURBAŞKANI: SALDIRININ ARKASINDA ÇETE VAR

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, dün gece başkent Bağdat'ta göstericilere yönelik saldırının arkasında çete ve yasa dışı örgütlerin olduğunu iddia etti. Salih, göstericilere yönelik saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, vatandaşların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden olan saldırının çete ve yasa dışı örgütlerce işlendiğini söyledi.