Irak'taki hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 319'a yükseldi

Irak'taki hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 319'a yükseldi

1 Ekim’de başlayıp 9 Ekim’de ara verildikten sonra, 25 Ekim’de yeniden başlayan hükümet karşıtı eylemlerde ölü sayısı 319'a yükseldi.

Irak’ta haftalardır süren hükümet karşıtı eylemlerin can ve mal kaybındaki bilançosu ağırlaşıyor. Protestolarda hayatını kaybeden eylemcilerin sayısı 319’a yükselirken, yaralı sayısı ise 15 bine ulaştı.

Irak’ın başkenti Bağdat başta olmak üzere Şii Arapların yaşadığı Kerbela, Necef, Zikkar, Basra, Mussena, Missan, Divaniye, Nasiriye gibi kentlerde haftalardır süren hükümet karşıtı gösterilerin can ve mal kaybı konusunda ağır bir faturasının olduğu ortaya çıktı.

1 Ekim’de başlayıp 9 Ekim’de ara verildikten sonra, 25 Ekim’de yeniden başlayan gösterilerde, Irak Meclisine bağlı İnsan Hakları Komisyonun verdiği rakamlara göre, şu ana kadar hayatını kaybeden gösterici sayısı 319’a, yaralı sayısı ise 15 bine ulaştı.

Birleşmiş Milletler Irak Misyonu ise 1 Ekim’den bu yana devam eden gösterilerde 254 göstericinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin yaralandığı aktardı. Resmi olmayan bazı basın yayın örgütleri ile kurumlara göre ise bu sayı verilen resmi rakamların çok üstünde.