Irak'taki eylemlerde ölü sayısı 18'e yükseldi

Irak'taki eylemlerde ölü sayısı 18'e yükseldi

Irak'ta başta başkent Bağdat olmak üzere ülke genelinde süren ve hükümete karşı yapılan işsizlik ve yolsuzluk eylemlerinde ölü sayısının 18'e yükseldiği bildirildi. Ülkedeki eylemlerden dolayı İran, sınır kapısını kapattı.

Irak’ta iki gündür devam eden hükümet karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı artıyor. Kuzey Irak’ta Nasiriye ve Amara kentlerinde 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 18’e yükseldi. En az 100 kişi ise yaralı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta başlayan işsizlik, yetersiz kamu hizmetleri ve yolsuzluğa karşı düzenlenen protestolar, farklı kentlere yayılıyor. Başta Bağdat olmak üzere birçok kentte internete erişim engellendi. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi tarafından Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Havalimanını kullananlar, ambülanslar, devlet çalışanları ve din adamları sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor.

İRAN SINIR KAPISINI KAPATTI

Diğer yandan İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai, Devim Muhafızları Ordusu sitesinde yer alan açıklamasında, Irak ile İran arasındaki Hüsrevi ve Cezzabe sınır kapılarının Bağdat ve diğer şehirlerdeki olaylar nedeniyle dün geceden itibaren kapatıldığını bildirdi.