Irak'ta polis halka ateş açtı: 20 ölü, 865 yaralı

Irak'ta polis halka ateş açtı: 20 ölü, 865 yaralı

Irak'ın Kerbela kentinde polis eylemcilere ateş açtı. Yetkililer en az 20 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 865 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşsizlik ve yolsuzluk sebepleriyle halkın sokağa çıktığı Irak’ta polis şiddeti bitmek bilmiyor. Ülkenin farklı kentlerinde gösteriler devam ederken bugün Kerbela kentinde polis göstericilere ateş açtı.

Reuters’a konuşan kaynaklar, açılan ateş sonucunda ilk belirlemelere göre en az 20 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 865 kişinin yaralandığı açıklandı.

Parlamento'ya bağlı Irak İnsan Hakları Komiserliğinin yaptığı yazılı açıklamada, Kerbela'da kalabalığın dağılması için güvenlik güçlerinin otomatik silahlarla ateş açtığı kaydedildi.

Süren hükümet karşıtı gösterilerden dolayı Kerbela'da 00.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildiği duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekim'de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere cuma günü tekrar başladı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan eylemlerde ekim ayının başından bu yana yaklaşık 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 8 bine yakın kişi yaralandı.