Irak'ta kaçırılan 4'ü çocuk 8 sivilin cansız bedenine ulaşıldı

Irak'ta kaçırılan 4'ü çocuk 8 sivilin cansız bedenine ulaşıldı

Irak'ın Selahaddin Vilayetinde kaçırılan 12 sivil ile ilgili Selahaddin Polis Dairesi'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre 8 sivilin cansız bedenine ulaşıldı, 4 kişinin akıbeti bilinmiyor.

Selahaddin Polis Dairesi'nin yaptığı yazılı açıklamadan vilayete bağlı Beled İçesi Fertahiye Nahiyesi'nde kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce kaçırılan 12 kişiden 8'inin cesedine ulaşıldığı ifade edildi. Söz konusu kişilerin kurşuna dizilerek infaz edildikleri öğrenildi.

Kaçırılan diğer dört kişiden haber alınamadığı belirtildi.

 Irak İnsan Hakları Örgütü olayla ilgili yazılı açıklamasında kaçırılan 12 kişinin Haşdi Şabi’ye bağlı Asaib Ehli Hak milisleri tarafından öldürüldüğünü ve öldürülenlerin arasında 4 çocuğun olduğunu bildirdi.

Irak Ulusal Güçler İttifakı parlamentodaki en büyük Arap Sünni grubu olarak yaptıkları yazılı açıklamada  Selahaddin'de yaşanan olayın "mezhep suikastleri" olduğu ifade edilerek, terör örgütü IŞİD'ten kurtarılan Sünni bölgelerde güvenliğin yeniden gözden geçirilmesi için Başbakan Kazimi'ye çağrı yapıldı. Sünni bölgelerdeki silahlı yapıların çıkartılması ve güvenlik güçlerinin yapısında değişikliğe gidilmesi isteyen Irak Ulusal Güçler İttifakı "Aksi halde vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması ve onurlu yaşamı için mevcut olan anayasal yollara başvuracağız" dedi.

Şimdiki Vataniye Koalisyonu lideri ve eski başbakan İyad Allavi  "Selahaddin'deki soykırım, Iraklılara kötü niyetli ölüm timlerini hatırlattı. İnsanlık dışı bu suçun faillerinin ortaya çıkarılması ve kontrol dışı silahlara 'dur' denilmesi için somut kararlar bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

17 Ekim'de Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı Başbakan Kazımi liderliğinde yapıldı. Selahaddin'de yaşanan olayın perde arkasının aydınlatılması için Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci liderliğinde inceleme komisyonu kurulması kararı alındı.