Irak'ta cumhurbaşkanlığı oylaması ertelendi

Irak'ta cumhurbaşkanlığı oylaması ertelendi

Abdul Wahid, adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada  "Bağımsız kadın siyasetçi olarak cumhurbaşkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. Tüm Irak'ı temsil edeceğim" dedi.

Irak'ta anayasal olarak Kürtlere ayrılan cumhurbaşkanlığı için Salı günü Bağdat'ta düzenlenmesi planlanan oylama ertelendi.

Öte yandan, Goran (Değişim) hareketinin eski genel sekreter yardımcısı Sarwa Abdul Wahid, Irak cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan ilk kadın olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı için Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) adayı Berhem Salih Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından kabul görmezken, Irak parlamentosunun cumhurbaşkanlığı oylamasını ertelediği belirtildi.

BELİRSİZ BİR TARİHE ERTELENDİ

25 Eylül'de planlanan oylama parlamento tarafından belirsiz bir tarihe ertelendi.

İLK KADIN ADAY

Öte yandan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) üçüncü büyük partisi Goran (Değişim) hareketinin eski genel sekreter yardımcısı Sarwa Abdul Wahid de cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.

Abdul Wahid,  Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, "Bağımsız kadın siyasetçi olarak Cumhurbaşkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. Tüm Irak'ı temsil edeceğim" dedi.