Irak'ta 'Beni kim öldürdü?' protestolarında bir ölü, 45 yaralı

Irak'ta 'Beni kim öldürdü?' protestolarında bir ölü, 45 yaralı

Bağdat'ta aktivist ve gazetecilerin suikaste uğramasına karşı başlatılan 'Beni kim öldürdü?' protestolarında bir kişi yaşamını yitirdi, 45 kişi yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta aktivist ve gazetecilerin maruz kaldığı suikast ve kaçırma olaylarını protesto etmek için başlatılan "Beni kim öldürdü?" gösterilerinde çıkan olaylarda, bir kişi hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

Son dönemlerde aktivistleri hedef alan suikast ve kaçırma olaylarını protesto etmek için başkent Bağdat’taki ünlü Tahrir Meydanı’nda düzenlenen "Beni kim öldürdü?" eylemlerine müdahale eden güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışma çıktı. Tayaran Meydanı’ndan Tahrir Meydanı’na geçmeye çalışan protestocuları güvenlik güçleri gaz ve ses bombası kullanarak engellemeye çalışırken, protestocular ise polise taşla karşılık verdi.

Çıkan olaylarda ilk belirmelere göre bir kişi hayatını kaybederken, 45 kişi yaralandı.

Irak İnsan Hakları Komiserliği verilerine göre, Ekim 2019’da başlayan hükümet karşıtı protestolarda 89 suikast meydana geldi. Protestocular, suikast olaylarının arkasında İran destekli silahlı grupların bulunduğunu iddia ediyor.