Irak'a giden ABD askerleri Suriye'ye dönerek petrol bölgesinde konuşlandı

Irak'a giden ABD askerleri Suriye'ye dönerek petrol bölgesinde konuşlandı

Suriye'nin kuzeyinden çekilerek Irak'a geçen ABD askerlerinin bir kısmı bugün yeniden Suriye'ye dönerek petrol bölgesinde konuşlandı.

Kısa bir süre önce Suriye'nin kuzeyinden çekilerek Irak'a geçen ABD askerlerinden bir kısmı bugün yeniden Suriye'ye dönerek petrol bölgesinde konuşlandı.

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye-Irak sınırındaki Semelka Sınır Kapısı'ndan Suriye kuzeyine geçiş yapan ABD'ye ait 23 askeri zırhlı araç, karadan ve havadan yoğun güvenlik önlemleri altında Haseke kentine bağlı Rımelan kasabası ile Deyr ez Zor kentindeki petrol bölgesi olan Hekul Omer bölgesinde konuşlandılar.

Sputnik'te yer alan habere göre, 332 petrol kuyusunun bulunduğu Rımelan kasabasında konuşlanan ABD askerlerinin bır kısmı ise Deyr ez Zor bölgesinde petrol bölgesi olan Ammar, Telef, Conoco ve Hekul Omer bölgesinde konuşlandı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, "Petrolü güven altına aldık. O nedenle az sayıda ABD askeri petrolün olduğu bölgelerde kalacak ve biz de petrolü koruyacağız. Petrolle ne yapacağımıza sonra karar vereceğiz" demişti.

Suriye hükümeti ve bölgedeki halk Suriye'den çekilen ABD askerlerinin petrol bölgesinde de kalmasına karşı çıkıyor.