Irak halkı yeniden Hıllani Meydanı ve Sinek Köprüsü’nde!

Irak halkı yeniden Hıllani Meydanı ve Sinek Köprüsü’nde!

Irak’ın başkenti Bağdat’ta halk, Tahrir Meydanı yakınlarındaki Hıllani Meydanı ve Sinek Köprüsü’ne yeniden yerleşti.

Irak’ta hükümete karşı düzenlenen kitlesel halk eylemleri devam ediyor. Halk, başkent Bağdat’ta Hıllani Meydanı ve Sinek Köprüsü’ne yeniden yerleşti. Söz konusu bölgeler güvenlik güçlerinin sert saldırısı sonrası protestocuların elinden alınmıştı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Iraklıların günlerdir süren ısrarı üzerine Hıllani Meydanı’nda bulunan güvenlik güçleri geri çekildi. Güvenlik güçleri, bu meydandan günlerdir eylemcilere karşı yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları atıyordu.

Güvenlik güçleri, Yeşil Bölge’ye çıkan Sinek Köprüsü’nün yarısını da boşalttı. Iraklı güçler, köprünün ortasına beton bariyerler yerleştirdi.

Irak hükümetine bağlı güvenlik güçleri, halkın Yeşil Bölge’ye geçişini engellemek için başkentteki Cumhuriyet, Ahrar ve Şuheda Köprülerinde de yoğun şekilde bulunuyor.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan kitlesel halk eylemlerinde 319 kişi hayatını kaybetmiş, 15 binden fazla kişi de yaralanmıştı.