İpsala'da hazirandan bu yana 25 kedi öldürüldü!

İpsala'da hazirandan bu yana 25 kedi öldürüldü!

Hazirandan bu yana kedi ölümleriyle gündeme gelen Edirne’nin İpsala İlçesinde son bir hafta içerisinde 3 kedi daha zehirlenerek öldürüldü.

Edirne'nin İpsala ilçesinde, yurttaşların beslediği sokaklarda yaşayan kediler zehirlendi. Zehirlenen kedilerden birinin veterinerde tedavisi sürerken birinin kayıp, 3’ünün ölü bulunduğu öğrenildi. Kedi ölümleriyle gündeme gelen İpsala'da hazirandan bu yana 25 kedi öldürüldü.

Haziran ayında aynı ilçede 25 kedinin öldürülmesinin ardında inceleme başlatıldı. Kedilere yapılan nekropside kedilerin fare zehriyle öldürüldükleri tespit edildi.

İpsala’lı hayvansever Hüseyin Bülbül konuya ilişkin şunları söyledi:

“Vicdanını kaybetmiş biriyle karşı karşıyayız. Haziran ayından bu yana 25 kedinin zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ettik. Çöpe atılanlar, gömülenler var. Dün itibarıyla yine 4 kedinin zehirlendiğini öğrendik. 3’ünü bulduk ancak 1’i kayıp. Bu sabah yine 1 kedinin zehirlendiğini öğrendik. Kediyi alıp, kliniğe getirdim. Müdahalesi yapıldı. Zehirlenme olduğu tespit edildi. İlk olaydan 2 aydan fazla zaman geçmesine rağmen bunu yapanlar bulunamadı. Bu daha nereye kadar devam edecek? Kaç hayvan ölecek? Bunu hayvana yapan yarın insanlara da yapacaktır. Biz gerekli şikayetlerde bulunduk. İsteğimiz devletimizin bir an önce suçluları bulup cezalandırması.”

Zehirlenen kedilerden birini tedavi altına alan Veteriner Hekim Yener Eker ise “Durumu oldukça kötüydü. Zehirlenme olduğunu düşündük. Buna istinaden acil müdahalesini yaparak, müşahedeye aldık. Neden zehirlendiğini bilmiyoruz. Hayati tehlikesi devam ediyor. İlk getirildiğine göre şu an daha iyi. Tedavisine devam edeceğiz. Umarız hayatta tutabiliriz. Umarız bir an önce bunu ona yapan kişi bulunur, cezasını çeker” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA