İplik fabrikasında 34 işçi koronavirüse yakalandı: Üretim durduruldu

İplik fabrikasında 34 işçi koronavirüse yakalandı: Üretim durduruldu

Sağlık Bakanlığı’nın yalnızca 34 işçiyle yakın teması bulunanların karantinaya alınmasını önerdiği fabrikada sendikanın çabalarıyla üretime ara verildi, ücret kesimi yapılmadan 500’ün üzerinde işçi karantinaya alındı.

Edirne’ye bağlı Havsa ilçesinde bulunan 500’ün üzerinde işçinin çalıştığı Kilim Mensucat İplik Fabrikasında 34 kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı tespit edildi. DİSK’e bağlı Tekstil İş’in yetkili olduğu fabrikada vakaların çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı yalnızca yakın temaslı işçilerin karantinaya alınmasını önerdi. Sendikanın girişimleri sonucu fabrikada üretime ara verildi ve 21 gün boyunca yurtlara yerleştirilen işçilerin ücretlerinin kesilmeyeceği duyuruldu.

BirGün’den Rıfat Kırcı’nın haberine göre DİSK Tekstil İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı Savaş Testici konuya ilişkin “Sağlık Bakanlığı sadece hastalığa yakalanan ve hasta işçilerle temaslı olanları karantinaya almayı öneriyor. İşveren de yeni sipariş aldığı için üretimi durdurmaktan yana olmadı. Ancak yaptığımız müzakereler sonucu hastalığın tüm fabrikaya yayılabileceğini söyledik ve kapatma kararı aldırdık” ifadelerini kullandı.

Fabrikalarda işçi sağlığı, iş güvenliği ve işçi hakları mücadelesi için tüm işçileri sendikalarda örgütlü olmaya çağıran Testici işverenin kısa çalışma ödeneğine başvurduğunu ve işçinin devletten alacağı ödeneğin eksiğinin işveren tarafından tamamlanacağını bu sebeple hiçbir işçinin mağduriyet yaşamayacağını belirtti.

DAHA FAZLA