iPhone kıranlara kötü haber

iPhone kıranlara kötü haber

ABD ile yaşanan Brunson krizinin ardından ABD'li şirketlerin ürünleriyle ilgili boykot çağrısı yapan Erdoğan, bugün o şirketlerin temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "iş birliğimiz" güçlenecek dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'li şirketlerin temsilcileriyle yaptığı toplantıda,  "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Gerekli adımları atacağız" dedi.

ABD'li şirketlerin Türkiye temsilcileri Saray’da ağırlanırken, toplantı 2 saat 40 dakika sürdü. Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da hazır bulundu.

‘İŞ BİRLİĞİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK’

Toplantının birbirlerini daha iyi anlamalarına ve birbirlerinin bakış açılarını daha yakından öğrenmeye imkan vereceğini belirten Erdoğan, "Amerika ile olan stratejik iş birliğimizin tüm iniş çıkışlara rağmen yatırım ve ticaret aracılığıyla daha da güçleneceğine inanıyorum" diye konuştu.

DÜZENLEMELER, ABD’Lİ ŞİRKETLERİN ÖNERİLERİYLE YAPILIYORMUŞ

Erdoğan, konuşmasının devamında “Yatırım ortamını iyileştirmek için yapılan düzenlemeleri sizlerden gelen ve geri bildirim önerilerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasından diğer satır başları şöyle:

“- Türkiye karşılaştığı sorunların üstesinden gelir. Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum.

- Sizler Türkiye'nin bölgesindeki onca istikrarsızlığa, çatışmaya ve sıkıntıya rağmen neleri başardığını gayet iyi biliyorsunuz şu an yüzleştiğimiz sıkıntılar da bizim için asla aşılmaz değildir.”