İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın bayılana kadar darp edildiği ortaya çıktı!

İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın bayılana kadar darp edildiği ortaya çıktı!

İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın, sevgilisi Ümit Can Uygun tarafından bayılana kadar darp edilip, yerde hareketsiz yatarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

İleri Haber

Ankara'nın Keçiören ilçesinde intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır isimli genç kadının, sevgilisi Ümit Can Uygun isimli erkek tarafından bayılana kadar darp edilip, yerde hareketsiz yatarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

4 Haziran 2020'de intihar ettiği iddia edilen 20 yaşındaki Aleyna Çakır’ın, 24 yaşındaki Ümit Can Uygun tarafından darp edilip yerde hareketsiz yatarken Instagram canlı yayınında paylaşıldığı görüntüleri, bir kadın cinayetinin üstünün daha intihar süsü verilerek kapatılmaya çalışıldığını ortaya çıkardı.

Kadın cinayetine ilişkin yaşananları Twitter hesabından paylaşan Çakır'ın Merve isimli arkadaşı, cinayet günü Aleyna'nın evde olduğu gece saatlerinde katil zanlısının arkadaşlarıyla alkol aldığını ve Instagram hikayesinde 10’a yakın paylaşım yaptığını söyledi. Ümit Can Uygun'un Aleyna'nın cesedini sabah saatlerinde çilingir çağırarak bulduğunu iddia ettiğini aktaran arkadaş, Ümit Can Uygun'un ifadesi alınır alınmaz Instagram'da Aleyna'nın hesabını ve kendi hesabını kapattığını aktardı.

'İNTİHAR İDDİASINI ALEYNA'YI HİÇ TANIMAYAN BİRİ UYDURDU'

Aleyna'nın daha önceleri de Ümit Can Uygun tarafından darp edildiğini söyleyen Merve isimli arkadaş, Aleyna'nın ailevi sorunlar nedeniyle intihar ettiği iddialarını ise, Ümit Can Uygun'un ifadeye çağrılması üzerine, Uygun'un Aleyna'yı yakından tanımayan bir arkadaşının yaydığını ve iddiaları yayan bu kişinin, Aleyna'nın özel hayatına dair hiçbir şey bilmediğini ifade etti.

Öte yandan, Ümit Can Uygun isimli katil zanlısının, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi olduğuna dair görüntüleri ortaya çıktı.

MAHKEMEYE ÇIKMIŞ, AYNI GÜN SERBEST BIRAKILMIŞ!

Kadın Meclisleri tarafından yapılan paylaşımda ise, Çakır'ın ölümü "şüpheli" olarak nitelendirilerek, "Aleyna Çakır 19 yaşındaydı. 4 Haziran'da intihar etti denilen Aleyna Çakır'ın birlikte olduğu erkek tarafından daha önce defalarca şiddet gördüğü ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Aleyna'nın şüpheli ölümü açığa çıkartılsın" denildi.

ALEYNA ÇAKIR'IN ŞİKAYETİ

17 Nisan'da yaşanan olay sonrası Ankara Keçiören Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Ümit Can Uygun hakkında şikayette bulunan Aleyna Çakır'ın ifadesi şöyle:

“17 Nisan günü 04.00 sıralarında Ümit U.’nun arkadaşı ve benim de tanıdığım E.Ö. eve geldi. Kapıyı çalıp, 'Ümit hakkında konuşmak istiyorum' dedi. Kapıyı araladığımda ikisi de kapıyı iterek, zorla içeri girdi. Evde arkadaşım M.A. da bulunuyordu. Ümit içeri girer girmez ‘O…. seni öldüreceğim, sen bittin, seni yaşatmayacağım’ diyerek, boğazımı sıktı ve yumruk atmaya başladı. Astım hastası olduğum için salonun ortasında bayılmışım. Yaklaşık 20 dakika kadar baygın kalmışım. Kendime geldiğimde Ümit U’nun beni bayılttıktan sonra yerde yatarken telefonuyla Instagram’dan canlı yayın yaptığını öğrendim. Beni tehdit eden ve hakaretler eden Ümit'ten şikayetçiyim. Koruyucu tedbirlerin alınmasını talep ediyorum."

Polis tarafından gözaltına alınan Ümit Can Uygun ise ifadesinde “Benim kız arkadaşım olur. Ayrıldık. Olay günü de arkadaşım E.Ö.’yle birlikte evine gittik. E.Ö. kapıyı çaldı. Konuşmak istediğimi söyledim. Eve bizi kendisi aldı. Eşyalarımı istedim. Vermeyeceğini belirterek, kesmeye başladı. Bu sırada tokat attım. Sinir krizine girdi ve bayıldı. Yanında bulunan kız arkadaşı M.Ö. de 'Siz gidin ben ilgilenirim' deyince, evden ayrıldık" diye konuştu.

'CANLI YAYINI YAPMADIM'

Uygun, Instagram'dan canlı yayın yapıp yapmadığının sorulması üzerine de “Ben ne tehdit ve hakaret ettim. Ne de Instagram’dan canlı yayın yaptım. Öyle bir şey olmadı” dedi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Ümit Can Uygun'un yaptığı canlı yayına ait görüntüler Aleyna Çakır'ın intiharının ardından ortaya çıktı.

'CANLI YAYIN YAPINCA EVİ TERKETTİM'

Ümit Can Uygun’un yanında olan E.Ö. ise, “Ümit'in eşyalarını almak üzere gittik. Kendi rızasıyla bizi içeri aldı. Ümit, eşyalarını isteyince, tartışma çıktı. Ben darbettiğini görmedim. Sema’nın baygın şekilde yattığını gördüm. Ümit, cep telefonuyla Instagram’dan canlı yayın yapınca çok sinirlendim. Hemen evden ayrıldım. Ümit’in aracı olmadığı için ben götürdüm” şeklinde konuştu.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sema Esen (Aleyna Çakır) ölümü ile ilgili çıkan haberler sonrası açıklama yaptı.

Açıklamada, “17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit Uygun ve E.Ö. tarafından darp edildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek Ümit Uygun ve E.Ö.’den şikayetçi olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmıştır” denildi.

“ADLİ TAHKİKAT DEVAM ETMEKTEDİR”

Açıklamada ayrıca, “3 Haziran 2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edilmiş, olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili olarak Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

DAHA FAZLA