İnternet fenomeni 'Grumpy Cat' mahkemede zafer kazandı

İnternet fenomeni 'Grumpy Cat' mahkemede zafer kazandı

İnternet fenomeni Grumpy Cat, izinsiz şekilde yüzünü kullanan bir kahve firmasından 710 bin dolarlık tazminat kazandı.

'Grumpy Cat' (Huysuz Kedi) adıyla bilinen internet fenomeni, izinsiz şekilde yüzünü kullanan bir kahve firmasından 710 bin dolarlık tazminat kazandı.

Sputnik'in aktardığına göre; Granade Beverage isimli kahve firması ile 'Grumpy Cat'in sahibi Tahatha Bundsen arasında varılan anlaşmayla Granade'nin şişelenmiş buzlu kahveleri 'Grumpiccionos' adı ve 'Huysuz Kedi' amblemiyle piyasaya sürülmüştü.

'ANLAŞMA SADECE BUZLU KAHVE İÇİNDİ'

Bundsen'in kurduğu 'Grumpy Cat' isimli şirket, kahve firmasının aralarındaki anlaşmanın ötesine taşıp kedinin yüzünü izinsiz şekilde öğütülmüş kahve dahil diğer ürünlerinde de kullandığı iddiasıyla dava açtı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki federal bir mahkemede görülen davada, jüri 24 Ocak'ta Bundsen'in lehine karar verip kahve firmasının 710 bin dolar tazminat ödemesine hükmetti. Jürinin doğru kararı verdiğini söyleyen 'Grumpy Cat'in avukatı David Jonelis, "Sanırım ilk kez bir internet fenomeni mahkemede zafer kazanmış oldu" dedi.

Somurtuk yüz ifadesi sayesinde fenomen olan kedi, fotoğrafının internete yüklendiği Eylül 2012'den bu yana sahibine yılda yaklaşık 50 milyon dolar gelir sağladı.

DAHA FAZLA