Instagram, DİSK Başkanı Çerkezoğlu’nun hesabını kalıcı olarak kapattı

Instagram, DİSK Başkanı Çerkezoğlu’nun hesabını kalıcı olarak kapattı

Instagram, DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu’nun hesabını kalıcı olarak kapattı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sosyal medya platformu Instagram’ın, kişisel hesabını ‘topluluk kurallarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle kalıcı olarak kapattığını duyurdu. Çerkezoğlu, DİSK’in geçen haftalarda hesabının kapatıldığını hatırlatarak, “İşçi sınıfı açısından kritik bir dönemde hesaplarımıza toplamda bir haftaya yakın bir süre ‘sansür’ uygulamış durumdalar. İşçi sınıfı ve DİSK ile derdiniz ne” tepkisini gösterdi.

‘İŞÇİ SINIFI VE DİSK İLE DERDİNİZ NE?’

Çerkezoğlu, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçen haftalarda Instagram’ın, DİSK’in resmi hesabını da kapattığını hatırlattı. Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

“Son iki haftada iki kez DİSK’in hesabını ‘topluluk kurallarına uymadığı’ iddiasıyla kapatan, sonra da özür dileyerek açan Instagram, bu kez de benim hesabımı kapattı. Yapılanın ‘hata’ olduğuna inanmak zorlaşıyor. Son iki haftada bizlere yönelik üç kapatma kararına dair Instagram bir açıklama borçludur. İşçi sınıfı açısından kritik bir dönemde hesaplarımıza toplamda bir haftaya yakın bir süre ‘sansür’ uygulamış durumdalar. İşçi sınıfı ve DİSK ile derdiniz ne?”

‘BU KEYFİ KARAR İŞÇİ SINIFININ İLETİŞİM HAKKINA SALDIRIDIR’

Çerkezoğlu, yaptığı itiraza ret yanıtı aldıklarını belirterek, “Hesabım kalıcı olarak kapatılmış. Hangi topluluk kurallarına uymamışız, hangi gönderimizde bu kurallar ihlal edilmiş! Bu keyfi karar işçi sınıfının iletişim hakkına saldırıdır” dedi.