İnsanlık Ayıbı: Hasta Tutsak Elleri ve Ayakları Kelepçeli Hayatını Kaybetti!

İnsanlık Ayıbı: Hasta Tutsak Elleri ve Ayakları Kelepçeli Hayatını Kaybetti!

Kanser hastası Koçer Özdal, elleri ve ayakları kelepçeli şekilde hayatını kaybetti.

Ankara Numune Hastanesi’nde yaşamını yitiren hasta tutuklu Koçer Özdal, 2014 yılından bu yana cezaevinde tutuluyordu. Cezaevine girmeden önce hiçbir sağlık sorun olmayan Özdal, cezaevinde kansere yakalandı. 19 Temmuz günü Bafra Cezaevi’nden Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Burada kelepçeli muayene dayatmasıyla karşılaştı.  

BİLİNCİ KAPANDI KELEPÇELER ÇÖZÜLMEDİ

24 Ağustos’ta Özdal’ın bilinci kapanmasına rağmen yatağında eli ve iki ayağındaki kelepçeler çıkartılmadı. Özdal’ın bilincinin kapanmasıyla birlikte hastaneye gelen eşinin yanında konuşan nöbetçi askerler, “kelepçeyi çözün, eşi görmesin ve tepki göstermesin” dediği öğrenildi.  

İNSANLIK AYIBI

Özdal’ın tedavi sürecini en başından bu yana takip eden İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen, “Hastaneye yattığı sürede kelepçeliydi. Makinaya bağlı bir hastanın yatağa kelepçelenmesi kabul edilemez. İnsanlık onurunun çiğnenmesidir. Bugün Ankara’da bir insanlık ayıbı yaşandı” dedi.

BİTKİSEL HAYATTAYKEN BİLE KELEPÇELİYDİ…

Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Üyesi Mehmet Baytekin de, “Yoğun bakımda bile eli, ayağı kelepçeli şekilde, yasalara aykırı tedavi uygulandı. Kişi özgürlüğünü hiçe saymakta aynı zamanda devletin uyması gereken uluslararası sözleşmelere aykırı bir uygulamadır. Bitkisel hayata girmiş, şuurunu kaybetmiş bir hastanın, kelepçeli şekilde tedavi edilmesi nasıl kabul edilebilir” ifadeleriyle tepki gösterdi.