İnsanlar 700 bin yıl önce Filipinler'deydi

İnsanlar 700 bin yıl önce Filipinler'deydi

Yapılan yeni bir araştırma insanların 700 bin yıl önce Filipinler'de olduğuna dair kanıtlar ortaya koydu.

Uluslararası bir araştırma ekibinin Nature dergisinde yayınlanan çalışmasına göre, , ilk insanların Filipinler’de en az 709.000 yıl önce bulunduğuna dair güçlü kanıtlar ortaya konuldu. Çalışmada aynı zamanda, 57 tane taş alet ve kasaplık işlemleriyle eklem yerlerinden ayrılmış bir gergedanın iskeleti de bulundu.

Üzerinde kasaplık işlemleri yapılmış 700.000 yıllık gergedan kalıntısı. C: University of Wollongong

700 BİN YIL ÖNCESİNDEN 

Araştırmanın başyazarı Thomas Ingicco, “700.000 yıl öncesinde Homo erectus, Asya kıtasının her tarafında bulunuyordu. Çin’de ve Endonezya’daki Java’da fosiller bulunmuştur. Bunların bazıları Kalinga’dan oldukça eski, mesela en eskisi 1.8 milyon yıl öncesine tarihleniyor” dedi.

Arkeofilide yayınlanan makalede, Ingicco, ‘’Luzon Adası da tıpkı Flores adası gibi, nadir bir evrimsel cüceleşme bölgesi olmuş olabilir” derken Homo floresiensis ve diğer erken insanlar üzerinde çalışan Colorado Üniversitesi’nden Caley Orr, “Bir grup Homo erectus Flores adasında sahile vurdu ve zamanla cüceleştiler. Bu, kimi zamanda bazı büyük hayvanların küçük ada koşullarına adapte olup küçülmesine benziyor” açıklamasında bulundu.

Çalışmanın taş aletleri yapan ve gergedanı kesen kimlerdi ve  bulunanların Filipinler’in bu pastoral bir bölümüne nasıl yayıldıkları sorularına cevap vermesi bekleniyor.
 

DAHA FAZLA