'İnsanca yaşama giden yolun motoru hala sınıf mücadelesi'

'İnsanca yaşama giden yolun motoru hala sınıf mücadelesi'

Venezuela Eğitim Bakanı Jaua Moskova'da, insanca yaşanan bir dünyayı inşa etmenin gereğinden ve eşitliğin sağlanması için alınması gereken önlemlerden bahsetti.

Venezuela Eğitim Bakanı Elias Jaua, Ekim Devrimi’nin 100. yılında Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilen Enternasyonel Sol Forum’da açıklamalarda bulundu. 

“Sınıf mücadelesi, hala insanca yaşanan bir toplum olma yolunda tarihin motoru olmayı sürdürüyor. Sosyalist düşünce, dünya çapında ilerledi. Sınıfsız bir toplum ütopyası eşitliğe, adalete, özgürlüğe doğru durmadan yürümeye devam ediyor.“ diyen Jaua, Venezuela halkının maruz kaldığı dış saldırılara da değindi.

'DEMOKRATİK VE HALKÇI OLDUĞUMUZ İÇİN BASKI GÖRÜYORUZ'

Aynı zamanda Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) yöneticisi de olan Jaua, konuşmasında halkının Kanada ve  ABD tarafından maruz kaldığı saldırılarla ilgili “Bugün ülkemiz demokratik ve halkçı bir şekilde kendi kendini yönettiği için ekonomik ve ticari baskılar görmekte.” sözlerini sarfetti.

Öte yandan toplantıya, Bolivarcı Devrim'in lideri ve Venezuela eski Devlet Başkanı Hugo Chávez’in kardeşi Adán Chávez de katıldı.