İnsan hakları savunucuları hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası talebi

İnsan hakları savunucuları hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası talebi

Büyükada'da aralarında Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi'nin de bulunduğu 8'i tutuklu 11 hak savunucusu hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Büyükada'da aralarında Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi'nin de bulunduğu 8'i tutuklu 11 hak savunucusu hakkında iddianame düzenlendi.

DHA'nın aktardığına göre; insan hakları savunucuları hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Büyükada’da 5 Temmuz tarihinde 'dijital güvenlik ve stresle baş etme' konulu toplantıları basılarak gözaltına alınan insan hakları savunucuları, hangisi olduğu belirtilmeyen "terör örgütüne üyelik" suçlaması gerekçesiyle tutuklanmışlardı. Büyükada'da gözaltına alınan isimler şöyleydi: Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Günal Kurşun, Veli Acu, Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği'nden Nejat Taştan'ın yanı sıra Almanya vatandaşı insan hakları eğitmeni Peter Steudtner ile İsveç vatandaşı insan hakları eğitmeni Ali Gharavi.