İnşaat Patronu Konuta Gelecek Zammı Duyurdu

İnşaat Patronu Konuta Gelecek Zammı Duyurdu

Patron Yılmaz, yabancılara konut satışına daha fazla önem verilmesi gerektiğini ve vatandaşlık şartları için belirlenen konut fiyatının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut fiyatlarının İstanbul ve İzmir'de çok ucuz kaldığını savundu.Yılmaz, "Şunu net olarak söyleyebilirim; 2019'da şu an gördüğünüz bu fiyatlar resmen hayal olacak" dedi.

Habertürk'te yer alan habere göre Yılmaz, konutta maliyet artışının fiyatlara henüz eklenmediğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sadece 2017'de inşaat maliyetlerinde yüzde 25 artış oldu. Buna son kur hareketlerindeki maliyet artışını eklersek bu rakam yüzde 45'lere kadar yükselebilir. İnşaat maliyetleri bu kadar artarken konut fiyatlarındaki artış yüzde 9'larda seyretti. Kaba bir hesapla, bugün konut alan aslında neredeyse yüzde 50'lik bir indirimle ev sahibi oluyor. Şunu net olarak söyleyebilirim; 2019'da şu an gördüğünüz bu fiyatlar resmen hayal olacak" 

'YABANCILARA VERİLEN FİYAT ÇOK YÜKSEK'

Yılmaz ayrıca, piyasalarda yaşanan son gelişmeler üzerine yabancıya konut satışına hız verilmesi gerektiğini ifade ederken "1 milyon dolarlık konut al, sana vatandaşlık vereyim diyoruz. Rakam çok yüksek. Düşürülmeli. Bu kadar sermayeye sahip biri, sadece bize değil dünyanın her yerine gidebilir" dedi.