İnşaat işçileri Yeşil Plaza önünde direnişe başladı

İnşaat işçileri Yeşil Plaza önünde direnişe başladı

Kısa bir süre önce konkordata ilan eden Yeşil Kundura'nın sahibi İlhan Yeşil'in şirketlerinden Yeşil Yapı'ya bağlı İnnovia inşaat işçileri Yeşil Plaza önünde toplandı, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

İzel Sezer

Yeşil Kundura’nın kurucularından İhsan Yeşil’in şirketlerinin konkordato kararı duyulunca Yeşil Yapı'nın da akıbetinin ne olacağı gündeme geldi. Cevizlibağ'daki Yeşil Plaza önünde maaşlarını alamayan Yeşil Yapı işçileri eylem hazırlığı yaparken polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. 

Yeşil Plaza önünde direnişe başlayan inşaat işçileri "Yeşil Yapı mağdurları burada devlet nerede" pankartı açarken, polis bölgeyi abluka altına aldı. TOMA ve çok sayıda gözaltı aracının getirildiği şirket önünde işçilerin bekleyişi sürüyor.

'KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYİZ'

 

Dev Yapı-İş'in ziyaret ettiği Yeşil Yapı'ya bağlı İnnovia şantiyesi işçileri alınterlerinin karşılığını istediklerini belirterek, "Maaşlarımızı alamadığımız için hacizlik olduk, avukatlar kapımızdan ayrılmıyor. Mağduruz, parasızlıktan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Emeğimizi bize versinler biz de gidelim" ifadelerinde bulundu.

Plaza önünde direnişe başlayan işçiler kriz faturasını kendilerine ödetmeye çalışan Yeşil Yapı'ya, "Koca koca binaları sırtımızdan yaptılar ama biz işçilerin paraları onlara çok geldi. Van'dan, Diyarbakır'dan, Siirt'ten geldik. Üç-beş ay çalışıp evimize götürecektik. Patronlar tarafından mağdur edildik. Sorun çözülene kadar direneceğiz" diyerek kamuoyundan destek beklediklerini söyledi.