İnşaat işçileri dayanışması: Dev Yapı-İş üyesi işçilerden, direnen Adem Çelik işçisine ziyaret

İnşaat işçileri dayanışması: Dev Yapı-İş üyesi işçilerden, direnen Adem Çelik işçisine ziyaret

Ziyarette yapılan açıklamada, "Biz biliyoruz ki patronların çıkarına çalışan iktidara ancak omuz omuza durursak direnebiliriz" denildi.

İleri Haber

Dev Yapı-İş üyesi işçiler, haklarını almak için Adem Çelik Şirketler Grubu önünde direnen İnşaat İş üyesi işçilere ziyarette bulundu.

Beykent Üniversitesi’nin Avalon şantiyesinde geriye dönük fazla mesai, tatil günlerinde ve dini-resmi bayramlarda çalıştırma, yol paraları gibi hakları ödenmeden işten çıkarılan İnşaat-İş Sendikası üyesi 19 işçi, tüm baskılara rağmen 21 gündür direnişe devam ediyor. Direnen işçilere, bugün DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş’li işçiler bir dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da yer aldı.

Bir araya gelen işçiler sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” , “Zafer direnen emekçinin olacak”,  “Birleşen işçiler yenilmezler” sloganı attı.

'ADEM ÇELİK DEVLET GÜCÜNE YASLANMAYA ÇALIŞIYOR'

Burada yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tünellerle, yollarla, diktikleri gökdelenlerle övünürler ama biz biliyoruz ki tünellerin, yolların ve bu şantiyelerin temelinde işçi kanı vardır. İş cinayetleri ve işçinin alın terini sömürerek zengin ettikleri inşaat patronları üzerinden yeni bir iktidar sürüyorlar. Burada bir üniversite kampüsü inşa ediliyor ama bu kampüsü inşa eden şirket, işçilerin haklarını vermemek için devlet gücüne yaslanmaya çalışıyor.

Biz biliyoruz ki patronların çıkarına çalışan iktidara ancak omuz omuza durursak direnebiliriz. Biz biliyoruz ki hakkımızı aradığımız zaman ancak hakkımızı alabiliriz. Şili’de, Fransa’da ve dünyanın her yerinde yoksullar, sefalete karşı omuz omuza direnmeye başladı.“