İnşaat-İş: Eyleme katılan işçiler kameralardan tespit edilmeye çalışılıyor

İnşaat-İş: Eyleme katılan işçiler kameralardan tespit edilmeye çalışılıyor

İnşaat-İş Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3. havalimanı şantiyesindeki eylemlere katılan işçilerin kameralardan tespit edilmeye çalışıldığını aktardı.

İstanbul’da inşası süren 3. Havalimanı’nda çalışırken kötü çalışma koşulları nedeniyle geçtiğimiz ay yapılan iş bırakma eylemine katılan işçilerden 27’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, cezaevine konulmuştu. Gerçekleşen eylemin ardından adeta kuşatma altına alınıp, ne siyasetçilerin ne de gazetecilerin içeriye alındığı şantiyede, eyleme katılan diğer işçilerin tespit edilmeye çalışıldığı; 2 işçinin ise gözaltına alındığı belirtildi.

'EYLEME KATILAN İŞÇİLER TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

İnşaat-İş Sendikası tarafından sosyal medya platformu Twitter'dan yapılan bir paylaşımda, şantiyedeki tüm güvenlik kameralarının kare kare taranarak eyleme katılan işçilerin tespit edilmeye çalışıldığı aktarıldı.

İŞÇİLERİN MESAJLARI PAYLAŞILDI

Evrensel'de yer alan habere göre söz  konusu paylaşımda, şantiyede çalışan işçilerden biri tarafından gönderildiği anlaşılan bazı mesajların ekran görüntülerine de yer verildi. Söz konusu mesajlar:

“- Merhaba dün gece yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 arkadaş var. Bu arkadaşlardan biri bırakıldı, diğeri Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne götürüldü. Jandarma tarafından savcılığa çıkmasını bekliyorlar.

- Evet jandarma resimleri tespit edilen başka firmadan 2 arkadaşı almışlar şuan Gaziosmanpaşa adliyesinde

- Havaalanının içerisi jandarma ve sivil polis kaynıyor. Çalışma alanında her köşede 3 er jandarma elbisesiyle geziyorlar, tüm işçiler takipte” ifadeleri yer aldı.