İnşaat- İş: Çözümü operasyonda görüyorlar

İnşaat- İş: Çözümü operasyonda görüyorlar

3. havalimanı işçilerinin direnişi yarın devam etmek üzere sonlandırılırken, inşaat alanındaki polis ve jandarma yığınağı operasyon ihtimalini güçlendirdi.

Direnişteki işçilerin yetkili sendikası İnşaat-İş eyleme dair açıklamalarda bulundu.

Sendika yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmede, İGA Genel Direktörü ve Müdürü Kadir Samsunlu’nun da içinde olduğu, jandarma ve kaymakamın eşlik ettiği bir heyetin işçilerle görüşmeye geldiği söylendi. Sendika, heyetin gayri resmi tavırlar sergilediğini vurgularken “Birlikte yemek yiyelim, sohbet edelim” talebinin işçiler tarafından reddedildiği aktardı.

'BU TALEPLER KARŞILANMADAN DİRENİŞ BİTMEZ'

İşçiler taleplerinin bir an evvel kabul edilmesini isterken, inşaat çevresindeki polis ve jandarma yığınağının artırıldığı belirtilirken, İGA yönetiminin çözüm değil operasyon yanlısı olduğu ifade edildi.

Son yapılan görüşmedeki yaklaşımın operasyon olasılığını güçlendirdiğini söyleyen sendika “Onlara buradan bir kez daha hatırlatıyoruz: Bu talepler karşılanmadan direniş bitmez! Operasyonlarla, gözaltılarla, gaz bombaları ve saldırganlıkla bastırabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz” dedi.

Operasyon ihtimaline yönelik olarak “Tüm sendika ve meslek örgütleri, siyasi parti ve kurumlar, duyarlı tüm toplumsal kesimler inşaat işçisinin bu haklı çığlığının bir operasyonla ezilmesine izin vermemeli! Herkesi bu direnişle dayanışmayı büyütmeye, destekleri arttırmaya bir kez daha davet ediyoruz” çağrısında bulunuldu.