İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ilk can kaybı

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ilk can kaybı

İngiltere'de farklı sağlık sorunları da bulunan ve koronavirüs testi pozitif çıkan kadının hayatını kaybetmesiyle, İngiltere'de ilk ölüm gerçekleşti.

İngiltere'de farklı sağlık sorunları da oluduğu belirtilen ve koronavirüs testi pozitif çıkan 70'li yaşlardaki kadın hayatını kaybetti. Bu gelişmeyle İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşmiş oldu. Koronavirüsün bulaştığı belirtilen kişi sayısı ise 116'ya yükseldi.

Resmi yetkililer hayatını kaybeden kişinin ismini, yaşını ve cinsiyetini açıklamadı. Guardian gazetesi, hastanın 70 yaşlarında bir kadın olduğunu bilirdi.

Londra'ya 75 kilometrelik uzaklıktaki Royal Berkshire Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "koronavirüs ile alakası olmayan nedenlerle hastaneye zaman zaman yatan ileri yaştaki bir hastanın" hayatını kaybettiği kaydedildi.

İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, ülkede 5 Mart günü yerel saatle sabah 09.00 itibarıyla 18 bin 83 kişinin koronavirüs testine tabi tutulduğunu, bu kişilerden 17 bin 968 kişinin test sonuçlarının negatif çıktığını açıkladı.

İngiltere'nin başlıca tıbbi yardım danışmanı Profesör Chris Whitty, Reading kentindeki Royal Berkshire Hastanesi'nde yatan hastanın virüsü ülke içinde kaptığının düşünüldüğünü söyledi.

Yetkililer, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kadının temas ettiği kişileri arıyor.

DAHA FAZLA