İngiltere’de ırkçılık karşıtı dev miting: ‘Siyahların yaşamları değerlidir’

İngiltere’de ırkçılık karşıtı dev miting: ‘Siyahların yaşamları değerlidir’

İngiltere’nin başkenti Londra da ırkçılık karşıtı dev bir miting düzenlendi. Hyde Park’ta toplanan binlerce kişi, Floyd’un katledilmesini protesto etti. Star Wars film serisinde de rol alan ünlü oyuncu John Boyega, Hyde Park’taki mitingde duygusal bir konuşma yaptı. 

İleri - Dış Haberler

ABD’de siyahi George Floyd'un ırkçı bir polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemler devam ederken, İngiltere’nin başkenti Londra da ırkçılık karşıtı dev bir mitinge sahne oldu. Hyde Park’ta toplanan binlerce kişi, Floyd’un katledilmesini protesto etti.

26 Mayıs'ta Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Minneapolis kentinde 46 yaşındaki George Floyd, polis tarafından katledilmişti. Olayın ardından Minneapolis’te başlayan ırkçılık karşıtı eylemler birçok eyalete sıçramıştı. 

İngiltere’nin başkenti Londra da ırkçılık karşıtı dev bir miting düzenlendi. Hyde Park’ta toplanan binlerce kişi, Floyd’un katledilmesini protesto etti. Star Wars (Yıldız Savaşları) film serisinde de rol alan ünlü oyuncu John Boyega, Hyde Park’taki mitingde duygusal bir konuşma yaptı. 

‘KANLI CANLI TEMSİLCİSİYİZ’

“George Floyd’a desteğin kanlı canlı temsilciyiz” ifadesini kullanan Boyega, ABD’de polisler tarafından öldürülen diğer siyahların da ismini andı. 

‘BİZ HEP ÖNEMLİYDİK’

Boyega, “Size kalpten konuşuyorum. Bundan sonra bir kariyerim olur mu bilmiyorum ama kimin umrunda. Bugün, hayatlarının daha yarısını yaşamış masum insanlar için buradayız. George Floyd, Sandra Bland neler başarabileceklerdi bilmiyoruz… Siyahların yaşamları hep değerliydi. Biz hep önemliydik. Hep başardık. Ve şimdi harekete geçmenin zamanı. Daha fazla beklemeyeceğim” şeklinde konuştu. 

Irkçılığa karşı mesajlar veren Boyega, eşitliğe ve sevgiye dayalı bir toplum talebinden söz etti.  

‘SİYAHLARIN YAŞAMLARI DEĞERLİDİR’

Hyde Park’taki mitingde, “Siyahların yaşamları değerlidir” “Sessiz kalmayacağız” sloganları atıldı.